TeeCoholicZone

Yakında Teecoholic..

Hakkında

Teecoholic.com Emrah TOY ve Kağan GÜNGÖR Tarafından geliştirilmekte olan bir projedir. Proje gidişatından ve Proje geliştiricilerinin hayata bakış açılarını izlemek için bloglanmıştır. :)

christinapunk.jpgEkÅŸi sözlükden strife yazmış : Tam nezaman kimle nasıl baÅŸladığı belli olmayan bir akım veya yaÅŸam felsefesi de diyebiliriz.70 lerde baÅŸlayan punk akımı daha çok sisteme karşı,antifascist ve kapitalist illegal dışavurumlarla ortaya çıkmıştır.çoÄŸu insan olayın sex pistols la baÅŸladığını sanar.fakat code 13 elemanı ve havoc records un sahibi fenix profane existance da punk ın baÅŸlaması hakkında şöyle bir yazı yazmış : “70′lerin ilk çeyreÄŸi içinde bizim ÅŸuan ki punk müziÄŸine pekte benzemiyen bir müzik dinleyen ve icra eden gençler topluluÄŸu varmış.(tabi daha sex pistols elemanları falan velet) bunlar yukardada belirttiÄŸim gibi sistem karşıtı bisürü olay çıkartırlarmış.polislerde bar bar bunların çaldığı takıldını mekanları dolaşıp enselemeye çalışıyormuÅŸ.ayrıca yaÅŸam stili ve görünüm açısından leÅŸ bir görünüme sahip olan bu asi gençler grubuna polisler “punk” adını takmışlar.”
punk gerçekte müzikten öte bi yaşam felsefesi ve bi başkaldırı biçimi olduğu için illa bateri gitar ve bi vokalla tıstak tıstak bikaç şarkı yapmak punk müzik yapmak değildir.bütün gün içip,sıçıp,bilmem ne hapı kullanarak extacy ler esrarlar içerek punk olunmaz.ayağına bi çift converse alıp,üzerine çizgili renkli tişort altına bi dar pantolon bir kemer takarak punk olunmaz.özel okullara milyarlar yaadırıp,aylık harcaması asgari ücretle kıtkanat geçinen halkın yıllık harcamasına denk olup anarşist tafralar atmakla punk olunmaz.blink 182,ataris,bigwig,a new found glory gibi grupları punk katagorisine sokmak bile istemiyorum zaten.punk kavramı çoktan unutulmuş yerini trend punk a bırakmış.

 Sonuna kadar katılıyorum.

2 Responses to “Punk ?!?”

  1. punk asla ölmez
    tam olarak punk müzik yapan az grup kalmıştır fakat punk felsefesiyle yaşayan insanlar hala hayattadır, aramızdadır. isim vermek istemiyorum.

    menefreghista

  2. Zaten yazıda unutulmuştur deniyor ölmediğini tükenmediğini bende biliyorum zaten düzene karşı olan bir şey düzen varoldukça varlığını sürdürecektir öyle yada böyle. Kimileri ki bunlara bende dahilim ruhunda acı çekerek saklar bunları.

    Emrah TOY

Yorum yazın

To use reCAPTCHA you must get an API key from http://recaptcha.net/api/getkey