TeeCoholicZone

Yakında Teecoholic..

Hakkında

Teecoholic.com Emrah TOY ve Kağan GÜNGÖR Tarafından geliştirilmekte olan bir projedir. Proje gidişatından ve Proje geliştiricilerinin hayata bakış açılarını izlemek için bloglanmıştır. :)

Güncellendi ! ( 19-Åžubat-2007 ) ( www.anetnews.com sahibi Yakup SAYIN’ın ÅŸahsen ilgisi üzerine ) 

Eski : Anet News’in kapatılarak ailemizin dağılma tehlikesi geçirdiÄŸinden daha önceki yazımda bahsetmiÅŸtim. Öyle görünüyorki herkes bir arayış içine girince hem daha önceki yazımda belirttiÄŸim önerime kulak verenler olmuÅŸ hemde kurumsal olarak bu iÅŸle ilgilenenler. Åžuanda 2 alternatif var !

Gücelleme : Yazının devamında www.anetnews.com  girişiminin kurumsal olmadığını belirtmiştim ancak Yakup beyin verdiği bilgilere göre www.anetnews.com domaini www.krkn.com adlı siteden ulaşabileceğiniz kuruluşa aitmiş ( Malesef kurumun gerçekten kurumsal olup olmadığı konusunda doğrulama henüz yapamadım )

Eski : Leartes kuruluşunun sunduğu (news://news.leartes.net/) news hizmeti ve karakan nickli yada isimli arkadaşımızın açtığı www.anetnews.com. Leartes hizmete başlmaış durumda ancak karakan için aynı şeyi söyleyemeyiz zira sitelerinde gelişmeleri bize bildireceklerini belirtmişler ancak herhangi bir news sunucu adresi verilmemiş.

Güncelleme : KARAKAN nickli dememdeki sebep www.anetnews.com sayfasındaki reklamlardı. Ancak anlaşıldı ki www.karakan.com adında bir community ( topluluk ) siteleri varmış ve news hizmeti news.karakan.com adresinden cuma günün itibaren zaten varolan 140Mbitlik altyapılarıyla news sunucularını devreye almışlar yine her iki hizmette www.krkn.com adlı sitenin sahibi olan kuruluşa ait.

Eski : EÄŸer her ikisini karşılaÅŸtıracak olursak ÅŸimdiden bazı anet mudavimlerinin leartese geçmiÅŸ olmalarını görmek leartesin baÅŸarısının daha yüksek olacağını düşündürüyor. DiÄŸer yandan karakan adlı arkadaşımızın kendi reklamlarıyla doldurduÄŸu ana sayfası pekde iç açıcı bir hissiyat vermiyor zaten yinede kendisini tebrik ederiz en azından birÅŸeyler yaptı ancak çıkarları doÄŸrultusundamı yoksa yalnızca hizmet olsun diyemi yaptı bilemiyoruz ( keÅŸke çıkar çatışmasını engellemek için reklamları koymasaydı yada biraz bari aneti hatırlatsaydı reklamları ve yardım isteseydi )…

Güncelleme : Benim news.leartes.net e baktığım sıralar yazının yazıldığı saatlerle aynı saatlerdi ve öğrendiğim kadarıyla ( Yakup SAYIN ) 2 gündür bakımdaymış ve ulaşılamaz durumdaymış ancak kendilerinin belirttiği kadarıyla news.karakan.com cumadan beridir stabil bir halde yayındaymış. Ancak hala anasayfasında kullandığı reklamların iç açmadığı bir gerçek ayrıca çıkar-hizmet ikilemide tartışmamızda arada kaynamış olsada zamanla bunu göreceğiz sanırım.

Velhasıl kelam bende leartes.net sunucularındayım. Tüm anet camiasını aynı yerde görebilmeyi çok isterim !

Not : Bu arada www.leartes.net/duyuru adresinde leartesin netOne üzerindeki sunucusunun daha iyi bir konuma getirileceği duyurulmuş sanıyorum buda anetin yerini doldurabilmek adına güzel bir adım. Başarılıarının devamını ve sürekliliğini dilerim.

Not : Yakup SAYIN pek çok kez çok ünlü datacenter’ların ( grid, turkticaret.net gibi ) altyapılarını kuran firma olduÄŸu söyledi. DoÄŸruluÄŸunu bilen varsa beri gelsin :) .

Yanlış anlaşılmalara karşılıklı diyalogla mahal vermeyen Syn. Yakup SAYIN’a teÅŸekkür ederim.

Yorum yazın

To use reCAPTCHA you must get an API key from http://recaptcha.net/api/getkey